Maanantai-iltana lähdettiin siis Hangosta kohti Rostockia laivalla. Matka sujui mukavasti, ja Tinjakin viihtyi laivalla ilman kiukutteluja. Hytti meinasi olla vähän ahdas, kun meitä oli siellä neljän hengen hytissä kaksi aikuista, kaksi koululaista ja vauva + matkasänky, mutta vietimmekin suurimman osan ajasta laivan muissa tiloissa. Isommat lapset pelailivat lautapelejä ja lastenhuoneessa esitettiin videoita. Laivalla oli myös nettiyhteys, johon sai ostaa surffailuaikaa. Tosin yhteys oli aika hidas, ja kävimme vain sähköpostit lukemassa.

Rostockissa ajettiin hotellille, jossa meillä oli kaksi huonetta. Illalla käytiin vielä vähän ajelemassa kaupungilla, mutta sen verran väsytti että käytiin suht ajoissa nukkumaan. Aamulla vauva sitten heräsi tuttuun tapaan kuudelta (7.00 Suomen aikaa), kuten jokaisena aamuna muutenkin. Mies ja poika lähtivät sitten Hampuriin katselemaan autoja, ja me menimme tytön ja vauvan kanssa kävellen keskustaan shoppailemaan. Muutama tunti kuluikin siinä kivasti kauppoja kierrellen, ja jaksoimme vielä kävellä takaisin hotellille (n. 20min). Vaatteita löytyi lapsille edullisesti. Lankojakin löytyi, kröhm, aika monen euron edestä, mutta siitä kirjoitan oman jutun seuraavaksi.

Mies olikin sitten löytänyt auton sekä hakenut kilvet siihen, joten iltapäivällä suuntasimme Hampuria kohti autoa hakemaan. Olihan se kokemus... ajaa 160km/h baanaa pitkin, suksiboxi katolla ;)  Hyvin se meidän yli 10v vanha farmari siellä kuitenkin kulki, tosin onhan se pari vuotta sitten Saksasta tuotu... Ainoat hankaluudet Tinjan kanssa olikin automatkat, vaikka ajot yritimme ajoittaa niin että Tinja nukkuu. Noin tunti ennen Rostockia Tintti sitten hermostui, ja kiljui loppumatkan.. onneksi oli koululaiset mukana takapenkillä, joten matkasta jotenkin selvittiin.

Torstaina käytiin ostoskeskuksissa, ja aika kuluikin nopeasti. Tein kivoja vaatelöytöjä, ja ostin jopa itselleni muutaman puseron. Illalla piti olla satamassa jo seitsemän aikaan. Paluumatkakin sujui ilman suurempia ongelmia, ainoastaan laivasta ulostulo + tullijonossa olo venyi turhan pitkäksi, ja Tintti hermostui kunnolla. Lähdettiin sitten lasten kanssa heti ajelemaan kotia kohti, ja mies jäi tulliin selvittämään paperijutut toisen auton kanssa.

Matka sujui siis ihan mukavasti, vaikka takaisin tullessa tavaraa olikin kahden auton verran ;) Mutta... enpä ehtinyt ottaa yhtään kuvaa, eikä Fifikään edistynyt kuin 15 cm.. Miksi? No siksi että käsiin ei mahtunut kameraa tai käsityötä, kun niissä yleensä oli rätti/tuttipullo/lelu, tai työnsin rattaita/ajoin autoa tai kannoin Tinjaa... ja tietysti lepäilin ja/tai luin ne ajat kun Tinja nukkui. Noh, seuraavalle reissulle ei todellakaan lähde yhtään lasta mukaan. Ja seuraavan kerran kun vauva pääsee reissuun, mukaan lähtevät tasan omat Gracon rattaat, eivätkä lainatut Chiccon mitkä lie rimpulat.. niitä oli tosi hankala työntää, ostokset piti kantaa käsissä (vauvan vaihtovaatteet, vaipat + ruoat olivat repussa), mutta ärsyttävintä oli kasata ja koota rattaat, kun lukitukset piti varmistaa käsin. Gracot vie hirveästi tilaa, mutta mukavuus ratkaisee tämänkin asian. No, oppia ikä kaikki ;)