Joku oli kommenteissa kysellyt miten tuollaisen pipon saa tehtyä...
2131812848_85cfce4efa_m.jpg
Noihin korvaläpällisiin pipoihin taitaa löytyä montakin ohjetta blogeista, mutta itse en yksinkertaisesti jaksanut etsiä mitään kun aloin tuota tekemään. Tässä itselle muistiin ohje äärettömän helppoon pipoon.

Lanka BBB merino (50g=125m), on kuitenkin Nallea paksumman oloista. Puikot 3,5mm. Näillä tuli sopiva pipo 2-3 vuotiaalle.

Luo 52s. Neulo neljä kerrosta 2o 2n joustinneuletta. Lisää joka toinen kerros molempiin reunoihin 1s 4 kertaa, jatka niilläkin joustinta (=60s). Neulo vielä pari kerrosta lisäysten jälkeen takaosaa, ja lisää sitten etuosan 40s = 100s. Jatka joustinneuletta n. 2-3 cm tai enemmänkin, jos haluat. Vaihda sileään oikeaan, neulo sitä niin kauan että päälaki peittyy. Minä olen aina sovitellut pipoa lasten päähän työn edetessä, ettei piposta tule liian korkea. Kun kerroksia on tarpeeksi, päättele silmukat kolmen puikon päättelyllä.

Halutessasi voit lisätä pipoon silmukoimalla jonkun kuvan, tai tehdä tupsut korviin. Ihan miten vaan ;) Virkkaa tai tee muulla tavalla nyörit korvien kohdalle.
Hello Kitty täältä, kuviona tämä.
1188108.jpg
Tässä pipossa etureunan lisäykset jäi vähän tyhmän näköisiksi, joten virkkasin siihen rapuvirkkausta nyörien virkkauksen yhteydessä (ja punainen kerä meni kokonaan pipoon, siksi virkkaukset eri värillä). Malli istuu yllättävän hyvin, kun takaosa on etuosaa pidempi -niskat ja korvat jäävät hyvin suojaan. Tuon alle kun laittaa kypärämyssyn, ei heti palele.

Tuo pipo meni lahjaksi, mutta tilauksessa olisi uusi, joten parempia kuviakin voi tulla myöhemmin.