Oli outoa herätä ukkoseen. En muista että ihan lähiaikoina olisi ollut aamulla ukkonen? Tai sitten muistini alkaa jo pätkiä.....

Onkos kukaan lähdössä Lahden seudulta Wanhaan Satamaan messuille ensi viikon lauantaina? Itse meinasin vähän junareissua, mutta jos joku nyt sattuu lähtemään autolla, voisin änkeä kyytiin?

Eilen sain viimeisteltyä pinkin hatun, ja laitoin saman tien menemään sen ja vähän muita tuliaisia Virpille Amerikkaan. Hattu on 7kk ikäiselle neitokaiselle, toivottavasti kelpaa ;) Koska täällä ei ole sopivan kokoista päätä, piti kuvausapuna käyttää nukkea.
HPIM3390.jpg
Malli: oma kehitelmä, ideaa Simpukkalierihatusta (pdf)
Lanka: Tennessee 74g
Seuraavassa kuvassa näkyy miten hattu on tehty. Lisäyksiä on useammin kuin alkuperäisessä ohjeessa, joka toinen kerros on reikäkerros. Lieri on tehty "lyhennetyillä" kerroksilla, näin sain eteen isomman lipan kuin taakse. Lopuksi virkkasin tuollaisen pikkukukan eteen, ja kiinnitin lierin sillä  ylös.
HPIM3387.jpg
Yesterday I finished pink hat. Idea is from Simpukkalierihattu(pdf), but I modified it very much. I sent this for one little girl to U.S.A, I hope mother likes too ;D

Viime viikolla eksyin jonkun yllyttäjän perässä Ompelurasiaan, ja yks kaks olinkin tilannut reilun kilon lankaa.... ooops. Useampi vyyhti Kamenaa, jonka olin ajatellut värjätä.. lanka on kuitenkin aika tummaa, joten saa nähdä mitä sille teen. Tuota Zitronin Art Decoa olisin halunnut muutaman vyyhdin lisää, täytyy tutkailla saako sitä jostain lisää, vai täytyykö käyttää jonkun muun langan kanssa neuleeseen. (ai niin, ostinhan mä eilen Fabeliakin yhden kerän, jospa sitä kokeilis sukkia pitkästä aikaa lapsille)
HPIM3394.jpg
Last week I ordered some yarn from Ompelurasia... Kamena I was thought for dyening, but it is quite too brown, so maybe I use it without dyeing. I got only 600g those Art Deco (Zitron), need to try to find it more!!

Pari uutta huivintekelettäkin on aluillaan, niistä lisää viimeistään ensi viikon alussa. Nyt nauttimaan päivästä vain yhden taaperon kanssa, toinen lähti hoitamaan lampaita mummin kanssa eilen, palailee varmaan illemmalla kotiin.

I also started two new shawls, more about them after few days.