Joillakin on kuulemma ollut ongelmia tehdä lisäykset Revontuli-huiviin. Kuvassa näkyy selkeästi kuinka lisäykset kallistuvat eri suuntiin.
DSCN0131.jpg
Siis nuo kaksi eri suuntaan kallistavaa lisäystä tuottavat päänvaivaa. Ohjeessa on linkki, jossa on todella selkeät kuvat lisäystavoista, ja nehän ovat täällä Howstufworksissa (huom! Alkaen neljännestä kuvasta) . Olen joskus ottanut omatkin kuvat noista lisäyksistä, mutta tuolla sivulla on niin selkeät piirrokset, että kyllä ne pitäisi ymmärtää vaikka englantia ei tajuaisikaan.

Luin myös kommentin jossa sanottiin että ohje ei ole tarpeeksi selkeä noiden lisäysten osalta. No juu, myönnän että ne oli tosi hankala kirjoittaa, kun suomessahan ei ole järkeviä lyhenteitä - tai edes suomennoksia kaikille neulontatekniikoille. Mietin jopa että kirjoittaisin ohjeeseen vain toisen lisäyksen, mutta mielestäni tuo tekniikka oli mukava tuoda esiin kun kerran sen opin...

Toisaalta ohjeessahan myös mainitaan, että jos nuo tuntuvat hankalilta, voi käyttää vain toista. Vai miten te yleensä lisäätte silmukat esim hihaan? Minä käytän tuota oikealle kallistuvaa lisäystä, mutta nykyään siis noita molempia jos lisäyskohdat ovat lähekkäin.

Jos nyt sattumoisin olet tehnyt nuo lisäykset langankierroilla (niin että jää reikä), niin ei se mikään huono juttu ole sekään. Ehkä tärkeintä on kuitenkin tehdä ne koko matkan samalla lailla :) Olkaa luovia, ei kaiken tarvi mennä pilkulleen ohjeen mukaan!

I've heard that someone's got a problem with increasing in Revontuli-shawl. In original pattern you can find a link to Howstuffwork, where is very good instructions to left- and right-leaning increases.  In a first  photo you can see the difference between increases. It is not so difficult, but you can also use only other one if you like :)

DSCN0134.jpg
Kesken olisi uusi Hämispeitto -lähiaikoina ohjekin pitäisi julkaista. Ohje tosin on aika valmis, mutta peitto ei.... tein muutoksia mm. raitojen leveyteen, joten pitäisi kai olla peitto valmiina jotta ohjeeseen saa kuvan. On aika inhottava törmätä ohjeeseen jossa ei ole kuvaa mallista? Että vinkiksi vain teille joilla on noita kuvattomia ohjeita blogissa...

Jos joku haluaa jo päästä koeneulomaan ohjetta (virheiden löytämiseksi), pistäkäähän kommenttia. Tuohon tarvitaan ainakin kaksi kerää sinistä ja kerä punaista 7-veljestä, ja tietty mustaa jonkun verran.

The pattern of Spiderman-blanket is almost ready, but the blanket not ;) I made some changes  after first blanket, so maybe I finish this one before I publish the pattern....

Jaahas, se on alettava valmistautua työpäivään :( Eipä juurikaan kiinnostaisi. Ensi viikolla olisi muuten tiedossa juhlintaa (arpajasiakin) ja huomasittehan että Ulla ilmestyi eilen?

Rulla, laitatkos mulle mailia.