Villapallo kyseli joku aika sitten kirjoneulejutuista. Kirjoneuletta olen käyttänyt lapasissa, ja olen tainnut jonkun piponkin tehdä... Olen mä muuten joskus tehnyt jonkun puseronkin, (hmh, oliskohan jotain kuvaa tallella...) jossa tein kirjoneuletta myös nurjalta, argh. Muistelen että olen käyttänyt kolmeakin väriä kerrallaan, silloin joskus vuosia sitten.Sellaista tuskin tulen tekemään enää. Kipuraja taitaa mennä siinä, että pyörönä se on tehtävä ja kahdella langalla kerrallaan! (en sano kuitenkaan ei koskaan).

Ilmeisesti kirjoneulelapaset ovat olleet tämän talven must- juttu mulle. Tavallisia lapasia en oikein jaksa tehdä, mutta kirjoneulelapasissa on ideaa tarpeeksi! Monenlaista systeemiä näkyy olevan, itse pidän lankoja näin:
HPIM5034.jpg
Mustan koukkaan tuosta ihan normalisti, ja vihreän sitten mustan yläpuolelta.

Pari kivaa mokaa tuli noihin tämän talven ensimmäisiin Lanett-lapasiin. Nurjalta huomaa että lankojen järjestys vaihteli. Jossain langoissa tämä näkyy erittäin selvästi oikeallakin puolella, onneksi ei kuitenkaan näissä lapasissa. Tässä lapasen nurjaa puolta, huomaatteko vaihtelun?
HPIM5060.jpg
Toinen moka on tuon peukalon kanssa. Tämän huomasin vasta käytettyäni lapasia hetken.
HPIM5043.jpg
Näissä peukalo on tehty siis juuri lapasen puoliväliin, muistelen että näin se oli neuvottukin kirjassa. Koska lapanen on myös hiukan reilu minulle, se kääntyy käytössä -kämmensyrjän sauma tulee tuohon päälle. Viisastuin tästä niin, että nykyään teen kiilapeukalon kaksi, kolme silmukkaa kämmenen puolelle.

Kirjoneuleessa virheen huomaa onneksi (yleensä) viimeistään seuraavalla kerroksella, ja siellä yhden silmukan korjaus onnistuu vielä ihan hyvin. Yksissä lapasissa taisin tehdä silmukoimalla jonkun korjauksen, koska ei noita todellakaan viitsi kymmentä kerrosta purkaa parin silmukan takia ;)

I'm so tired, that I don't translate all. I just told those mistakes, which I made with first mittens this winter. I did not noticed dominate color and thumb was in the middle of the mitten (between palm  and outside). Now I'm knitting it two or three sts inside the palm, that's much better!

Girls were visiting grandmother today, so I dyed yarn. More details when those are dry.

Tänään vietin päivän pojan kanssa kotona, tytöt oli mummilla. Puuhaa riitti enkä taaskaan meinannut malttaa lopettaa. Tarkempaa juttua tulee,  kun langat on kuivat.
HPIM5135.jpg  HPIM5133.jpg 
Illalla oltiin vielä Korialla Katiijan kanssa. Mukavaa oli. Äidin vapaapäivä :)