On ollut niin kiirettä ettei ole ehtinyt päivittämään... tosin eipä tässä ihmeitä ole tapahtunutkaan. Viikonloppuna kävi vieraita, Tinjakin sai leikkikaverin yökylään ;)

12181.jpg

Eli Tinja viikkoa vajaa vuosi, ja Vilho-serkku viikon päälle vuoden. Samanlaisia sutjakoita pakkauksia molemmat. Selkeästi kyllä huomaa eron kehityksessä, Vilho on panostanut enemmän liikkumiseen ja Tinja höpöttämiseen. Mutta eihän niillä mitään merkitystä ole, toiset oppivat asiat eri tahdissa. Vauhtia ja vilinää riitti, mutta onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin ;)

Kauan odotettu Ullakin ilmestyi, ja siellähän se mun Helmi-myssy on :) :) Muutama ihminen sen ohjetta kaipaili, toivottavasti mahdollisimman moni sen myös toteuttaa. Vaikka kokoja on vain 80cm:n asti, isomman tekeminen tuskin tuottaa alan harrastajalle ongelmaa. Kuvaan pääsivät kummityttöni Sofia (kuvassa 1kk) ja tietysti Tinja. Tinjan hatut tein talven vaatetukseen sopiviksi väreiltään, jotta niitä myös tulee käytettyä. Yksivärisestä langasta kuvio tosin näkyy selvemmin. Kivoja ohjeita oli kasapäin, Kollinroikale on ehdottomasti tehtävä pikimmiten ;)

Ja sitten käsityöpuoli... olen viime päivät tehnyt oikeastaan vain Lauralle (13v) tulevaa neuletta Novitan nuorisoliitteestä. Malli on se puna-kirjavaraidallinen kauluksellinen neule Isoveli Colorista, toteutus  vihreästä 7-veljeksestä. Kainaloihin asti olen edennyt, joten ihan hyvällä mallilla se on. Se joululahjahuivi Nalle Colorista tökkii. Jotenkin liian yksitoikkoinen (tunturineuletta) ja lanka ohutta.. taidan purkaa ja tehdä kämmekkäät siitäkin. MS2:n ensimmäinen vihjekin saatiin. Enpä ole vielä edes tulostanut sitä... jotenkin en jaksa aloittaa kun tiedän että seuraavaa vihjettä täytyy sitten taas odottaa :o  Taidan aloitella huivin vasta parin viikon päästä, niin ei ole joka nurkka täynnä keskeneräisiä töitä.

Mystery Shawl pääsi uuteen kotiin. Kylässä kävi tätini, jolla olikin ollut viime viikolla 70-vuotispäivät. No, mistäs siihen hätään mitään lahjaa keksii, joten annoin sitten tekeleen hänelle. Arvosti lahjaa kovasti :) :)

Nyt mielessä on kyllä suorakaiteen muotoinen leveä huivi (en jotenkaan osaa käyttää noita kolmiohuiveja), mallikuviota olen hahmotellut paperille. Ehkäpä saisin vihdoin ja viimein itselleni jonkun huivin tehtyä... Clapotiskin on roikkunut to-do-listalla vaikka kuinka kauan, mutta puikoille asti ei ole päässyt..