Tämä postaus sisältää vain vaippa-asiaa, joten jos ei kiinnostaa niin palatkaa ;)

Kankaita tilasin Kangastukusta, Myllymuksuista ja Kestovaippakaupasta. Kuukkelilla löytää. Lisäimuja ompelin vanhoista froteista ja ompelusta jääneistä bambujämistä.

Lähdetään liikkeelle ensimmäisestä versiosta, kaava Ottobrestä, numerosta ei hajuakaan tällä hetkellä.
DSCN0649.jpg
Tein tietysti mokan, sivutarrat jäivät vähän liian kauas. No mutta eiköhän tuo käytössä ole ihan ok. Kangas Pul BR, sisäpuoli bambua. Koko 74/80cm.

Kaksi vaippaa itse piirretyn Fuzzy Bunsin kaavalla. Moka kaksi; sivulärpäkkeet tuli liian kapeiksi (alkuperäisessä tietty nepparit). Mutta tuskin sekään käyttöä haittaa, sain tarrat ihan kivasti kiinni kuitenkin.
DSCN0650.jpg
Päällikankaat Pul Br, sisäpuoli bambua. Pääkallokuvioinen koko M, oikeanpuoleinen L?. Ehkä. Täytyy testailla. Näyttävät vähän muotopuolilta, heh.

Kaksi vaippaa Mummut-kaavalla koko M, löytyy kestovaippainfosta.
DSCN0647.jpg
Sammakkokuosinen on sisävaippa, täyttöaukko takana. Päällinen flanellia, sisäpuoli bambua. Oikealla Pul BR, sisäpuoli taasen bambua. Nämä tuntuvat hyviltä kaavoilta, täytyy kokeilla voiko jo käyttää vai ovatko vielä vähän reiluja. Tulostin kaavan, mutta en saanut sitä tulostettua oikein. Isonsin kaavaa sivuilla olevien mittojen mukaan, ja luultavasti onnistui hyvin ;) Tuota sammakkovaippaa varten ompelin yhden imun,jossa alimpana on PULjämä. Saa nähdä miten toimii.

Ensimmäisen vaipan ompelu vei paljon aikaa, mutta sitten oli huomattavasti helpompaa. Kuminauhojen (tai minä käytin sitä framilonia) ompeluun pitää paneutua vielä tarkemmin, en ihan ole tyytyväinen. Kaikissa vaipoissa on sisäpuoli bambukangasta, tilasin singleä, collegea ja froteeta. Vielä voisi kokeilla fleeceä.

Ensi syksyksi ajattelin tehdä noita sisävaippoja lisää, kesällä varmaan Pul-vaippa on paras. Kätevimpiä ovat mielestäni taskut, joihin voi laittaa imuja oman mielen mukaan. Kuivuvatkin paljon nopeammin kuin iso paketti.

Tilasin kokeeksi myös pesupähkinöitä, ja suosittelen!! Harsot tuntuvat paljon pehmeämmiltä, eikä niiden käyttö mielestäni mitenkään kallista ole.

Only in Finnish this time :)