HPIM0417.jpg

Ostoksia vanhasta kaupungista vasemmalta ylhäältä aloitettuna; Poekesta hahtuvaa, molempia kaksi kiekkoa (n. 3e/kpl), Filatista kolmet addit (3,7e-4,6e/kpl), sukkalehti jostain kioskilta (3,3e), Filatista kahta eri väriä OnLinien Smashia (2,51e/kerä) sekä New Master BBB merino 82% akryyli 18% yht 9 kerää (2,12e/kerä) ja lopuksi Poekesta OldMillin villaa (sikakallista 185g/12,4e)

HPIM0414.jpg

Kolmea eri väriä merino Woolia (2-2,43e/kerä) Prismasta, yksi harmaa kerä, oranssia uuteen Vittadiniin ja lilaakin useampi kerä. Sitten tuollaista villasekoitelankaa (60%villa) Selveristä (2,8e/kerä) puseron verran, jostain vanhan kaupungin puodista villaa (310g vajaa 7e). Ja kympin puikot jostain... en muista mistä..

HPIM0413.jpg

Mutta niihin löytöihin!!

Punainen ja harmaa merinovilla 1,6e/100g, villat vasemmalla 12e/kilo ja vaaleansininen ja musta-valkoinen 80%villa 20%akryyli 92g/0,78e (8,5e/kilo). Ovat varmaan olevinaan 100g:n keriä.

Nämä löytyivät paikalliselta torilta, jossa myydään kaikkea pesuaineista sieniin. Merinot ja siniset + harmaat vasemmalla olevat villat löysin kioskista, jonka miesmyyjä oli hyvin avulias. Vaaleansinisen ja kirjavan langan ostin nuorelta naiselta sujuvalla *kröhm* venäjälläni (jota hyvin harvoin nykyään käytän, vaikka kieltä on tullut opiskeltua paljonkin), myyjä ei ymmärtänyt edes villa sanaa viroksi(???). Hyvin sain loppujen lopuksi selvitettyä mitä halusin, kun totesin että muuta yhteistä kieltä ei ole. En nyt sattumoisin muistanut mitä villa on venäjäksi, mutta kun myyjä sen sanoi niin heti muistui mieleen ;) Yritin kysellä kuinka paljon kerä painaa, ja paljon 100 grammassa on metrejä, mutta ei sillä tainnut olla aavistustakaan.. kotona sitten punnasin ostokset, ja aika edullistahan tuo oli.

Keskiviikko aamuna vanhassa kaupungissa mies vielä jaksoi huomautella "tuolla on varmaan lankaa myynnissä" eri liikkeiden kohdalla. Torstaina kun kierrettiin kauppoja, hän jäi yleensä katsomaan jotain matkan varrelle ja  totesi alistuneena että "tulen sitten lankaosastolle..". Niinhän se reitti kaupoissa kulki, lastenvaateosastolta lankojen luo, ja sieltä vaippatarjoukset tarkistamaan ja sitten vasta ruokaosastolle :)

Muut ovat olleet tyytyväisiä Poeken tarjontaan, mutta itse hiukan petyin villojen hintoihin. Tai lähinnä ne mitä katsoin, olivat tosi kalliita, ja yhtä väriähän piti siitä huolimatta ostaa.. Hahtuvaa oli kyllä joka väriä!

Tuliaisia tuli paljon muutakin, yläkertaan ostettiin portti Tinjaa varten, pari ulkovaloa, keksejä ja vähän vaatteita. Pari leluakin löysi tiensä meille. Että ihan kivaa oli! Visa vinkui monessa kaupassa ja nyt on varauduttu koko talveksi lankojen osalta :) Kauhukseni tosin huomasin ohi ajaessani Möysän lankakaupan ikkunassa laput ale-langoista.. vielä onnistuin ohittamaan paikan, saa nähdä koska kiusaus käy ylivoimaiseksi!