Itse 70-luvun alkupuolella syntyneenä vierastin noita muotiin tulleita "retrovärejä" pitkään, mutta jälleen kerran mieleni muuttui. Olin jo hetken miettinyt iloisen värisiä takkeja tytöille, mutta viime viikolla kun törmäsin Silmukatin uskomattomaan versioon Mambo-takista, tuli ihan pakottava tarve aloittaa nämä. Oli jo hilkulla etten hilpaissut hakemaan keltaista Isoveikkaa, mutta istuin hetkeksi hengittämään -ja totesin että jos mun varastosta ei takkilankoja löydy, sitten niitä ei tehdä. Harmi kyllä, sitä ihanaa keltaista ei ihan ollut koko takkiin. Pelkästään ruskeita en halunnut, joten tehdään sitten raidalliset.

Sattumoisin kun tytöt tietysti haluaa molemmat takkinsa (ja äkkiä), niin täytyy tehdä niitä rinnakkain. Valmistuvat sitten samoihin aikoihin eikä toiselle tule paha mieli.
2844662447_9750b67254_m.jpg
Niin, lankana on Val Gardena ja Mambo 50g=80m, Karnaluksista molemmat. En sitten jaksanut alkaa laskemaan ohjeeseen muutoksia, joten aloitinkin nämä ylhäältä alaspäin. Hyvänä kannustimena toimii sata kertaa päivässä kuultu kysymys, "äiti, joko mun takki on valmis?".

I started those jackets to girls, after I saw Silmukatti's  beautiful jacket last week. I hear about hundred times a day, "mom, when my jacket is finished?". So I need to hurry with them. And of course, I knit two jackets at the same time, because both of girls want the jacket to be finished right now!

And thank you everybody for comments to Drops's jacket. I wear it every day, and I love it!!

Suuri kiitos oranssin takin kommentoijille. Takki on ollut käytössä joka päivä, ja se on aivan ihana. Ehkäpä ostan tuota lankaa lisää ensi reissulta :)

Sain Hannalta viime viikolla kiitospaketin, ja se oli oikeasti iso yllätys. Erittäin mieluinen tietysti. Kilo villaa, joka taitaa päästä sipulikylpyyn ;)
DSCN2739.jpg
Eilisessä tapaamisessa meitä oli huikeat 15 neulojaa (ja yksi pyrähtäjä). Oikein rentouttavaa ja mukavaa, kiitos kaikille. Ja iso kiitos vielä kyydistä kotiin Satulle!