Mutta aluksi suuri kiitos teille kaikille kävijöille, mittari viuhahti jo yli 30 000 kävijän! Lupaan ja vannon että seuraavalla kymppitonnilla tulee lahja tasaluvun pongaajalle ;)

 Jumping Jacks

mitä neulominen on antanut teille ja mitä hyvää se on tuonut elämäänne?

Neulominen on mielestäni hyvinkin palkitsevaa puuhaa. Siinä näkee omien käsien ja ajatusten jäljen (vaikkakin joskus tuntuu että työ ei etene vaikka kuinka puikkoja heiluttelee...). Jo ideointivaiheessa iloa tuottaa oikeiden juttujen löytyminen. Se voi olla vaikka se pieni yksityiskohta jonka teen hihan suuhun, tai koko neulepuseron malli. Tai oikean langan ja värisävyn löytyminen.

Koko prosessiin mahtuu monia ilon ja surunkin hetkiä, mutta paras on tietenkin lopputulos: työ on huolellisesti päätelty ja silitetty, ja voit pukea sen päällesi tai antaa eteenpäin. Jos vielä muut sattuvat ihailemaan ja kehumaan työtäsi, on se parasta mitä käsityöstä voi saada. Itse olenkin oppinut kantapään kautta, että käsitöitäni saavat vain ne, jotka osaavat työtäni arvostaa.

Itse olen neulonut ja virkannut yli puolet elämästäni, ja ennen en voinut edes katsoa televisiota ilman että puikot heiluivat. Nykyään osaan kyllä joskus ottaa ihan rennostikin ja vain löhötä, mutta useimmiten ajatuksissa on joku uusi työ... oikeastaan pitkin päivää niitä ajatuksia päässä pyörii ;) Joskus tulee ihan kuningasideoitakin....

Blogien myötä on avautunut kokonaan uusi maailma. Uusia ystäviä ja ideoita löytyy jatkuvalla syötöllä. Koska kaveripiirissä ei juurikaan ole "samanhenkisiä" ihmisiä, ja ihmisten ilmoilla liikkuminen on vaikeaa, nettituttavuudet ovat minulle hyvin tärkeitä.

Entä mitä hyvää se on tuonut elämääni? Ei ainakaan ole puutetta millä tyhjät kolot kotona täyttäisi ;) Lankaa on yllinkyllin moneksi vuodeksi varastoissa!  Mutta asiaan.. Ainakin muiden kehujen myötä itsetunto on kohonnut. Ja on mukava pukeutua/pukea lapset ainutlaatuisiin vaatteisiin, vaikka malli olisikin lehdestä, harvoin lankavalinnat osuvat samaan kuin muiden. Harrastuksena käsityöt on joustava. Sitä  voi tehdä kotona kelloon katsomatta, silloin kun on aikaa. Minulle ei nimittäin sovi harrastus jota harrastetaan tiistaina klo 18-20.. Tietysti myös nuo edellä mainitut uudet ystävät :)

Siinähän sitä juttua, vaikka paljon jäi varmasti sanomatta. Vauva heräilee joten en ehdi tätä kovasti tarkastelemaan, toivottavasti tästä saa jotain tolkkua.